Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Skåne


Den 1 juli infördes nya lättnader av restriktionerna som underlättar för idrotten. Även om lättnader har införts och vissa råd är borttagna måste vi fortsatt ta vårt ansvar och förhålla oss till Folkhälsomyndighetens föreskrifter om allas ansvar.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar i LOK-stödet från den 1 januari 2022. Ledare kommer inte påverkas i sina rutiner kring närvaroregistreringen.
 
Fysisk aktivitet har en tydlig hälsofrämjande effekt och leder till större psykiskt välbefinnande hos både vuxna och barn.
 
Idag lättar restriktionerna för idrotten. Vi bjuder därför in till en informationsträff och föreläsning den 22 juni kring att arrangera smittsäkert och hur ert evenemang kan bli så bra som möjligt.
 
I helgen som gick avhandlades Riksidrottsmötet 2021, RIM, med ombud från Riksidrottsförbundets medlemsförbund och SISU Idrottsutbildarnas medlemsorganisationer.
 
I vår verksamhetsuppföljning svarar merparten av Skånes idrottsföreningar att de förlorat medlemmar under pandemin. Föreningarna anser att läget är allvarligt och uppger att de känner stor oro för hur pandemin ska fortsätta påverka sin verksamhet.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa.
 
250 skånska idrottsledare har under våren fått ta emot stipendier för sina goda insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Det är RF-SISU Skåne som tillsammans med Sparbanksstiftelserna i Skåne delar ut idrottsledarstipendierna.
 
Har ni en idé som skulle påverka och förbättra just ert lokala område? Något som många i samhället skulle få glädje av och som ger ringar på vattnet? Då kanske Leader Skåne kan stötta just ert projekt.
 

Gemensamt öppet brev

(2021-05-11 11:00)
Till kommuner, föreningar, ledare och vårdnadshavare.
 
Årets Idrottare 2020 blev volleybollspelaren Isabelle Haak i VakıfBank S.K. (turkiet) och i svenska landslaget.
 
Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl 12.00 och gäller ekonomiska förluster för perioden 1 januari till 30 april 2021. Observera att datumen har ändrats.
 
Idrotten är Sveriges största folkrörelse som sätter många av skåningarna i just rörelse. Föreningsdrotten bidrar till hälsa och välbefinnande, viktiga faktorer när vi lever i en tid där pandemianpassningar gör att stillasittande och isolering ökar.
 
Folkhälsomyndigheten beslutade igår om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med den 28 april.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
12

 BlåLogga11.tif

 

Våra sponsorer:

Byalaget.png

Sparbanksstiftelsen Gripen Logo

imagenbu2d.png

image047w9.png

imageos8ck.png

imagemu8tf.png

imagek9ics.png

imagenqls.png

imageii368.png

imageazm26.png

imageaym6v.png

imagetblt.png

imageqfcah.png

imagek49j.png

Citygross.png

postkodlotteriet.png

imageqkfyi.png

imagepbx07.png

image8py.png

 

Postadress:
Lerbergets SS - Segling
Elmlund, Bokvägen 6
26331 Höganäs

Besöksadress:
Segelvägen, Lerbergets hamn
26353 Lerberget

Kontakt:
Tel: 0709970230
E-post: mike.sandra@bredband...

Se all info

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna premie”