Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2021


Lerbergets segelsällskap

Verksamhetsplan 2021

 

Lerbergets segelsällskap är en klubb som har verksamhet för barn ungdomar och vuxna seglare på olika nivåer. Vi ser fortsatta utmaningar i att behålla seglare efter seglarskolan och styrelsen strategi för att lyckas med det är att engagera fler och skapa ett brett socialt ”häng”. Vidare vilar klubbens verksamhet på ett fåtal personer som engagerar sig i många aktiviteter. Under 2019 sammanställde vi en lista över de ansvarsområden som finns i klubben och nominerade klubbens medlemmar för dessa. Under 2021 fortsätter arbeta efter den nya vägen genom att engagera fler i verksamheten.

 

Ett viktigt projekt för klubben är förnyelse och ombyggnad av våra seglarbodar för att täcka behov av lokaler, som möjliggör både mer ändamålsenlig förvaring och en liten samlingslokal under tak. Arbetet fortsätter under året med förhoppning om byggstart så snart avtal och tillstånden är på plats. Parallellt med projekteringen pågår även inskaffande av ekonomiska medel för att möjliggöra genomförandet.

 

 

Segelkurser i följande klasser är planerade under perioden v 25-32 i Lerberget:

 

SJÖPIRATER 6 - 8 år

 

OPTIMISTJOLLE - Nybörjarkurser 8-15 år

 

OPTIMISTJOLLE - Fortsättning 8-15 år

 

RS FEVA – för dig med lite seglingsvana eller som vill börja som tonåring.

Nybörjarkurs samt fortsättningskurs.

 

MERA SEGLING  – för dig som gått nybörjar- och fortsättarkurser och vill utveckla din segling och prova på lättare tävlingar i Optimist respektive Feva.

 

LASER – Enmansjolle för vuxna och ungdomar. Den enklaste tänkbara seglingen i en riktigt snabb och rolig jolle. Inför årets sässong har vi skaffat en 4.7 rigg för att kunna utveckla laserseglingen bland yngre ungdommar,.

 

C55 – En lite större båt med upp till 5 personer ombord. Kan utbilda barn, ungdomar och vuxna. Klubben erbjuder prova-på, nybörjar- och fortsättarkurs i C55.

 

Under kursera uppmuntra seglare som är intresserade av utveckling på blå eller röd nivå att ta del i regionala och nationella träningstillfällen, grupper, läger, tävlingar etc.

 

 

Övriga planerade aktiviteter:

 

Samträning för Feva seglare från olika klubbar i regionen med start i april månad.

 

Träningsgrupp 29:er planeras starta under april. En grupp seglare i klubben och närliggande klubbar seglar 29:er och har skaffat båtar. Klubben ser nu över möjligheterna att arrangera en träningsgrupp för detta.

 

Träningsgruppen för optimister startas upp v15 och pågår hela våren, denna sker som samträning med våra grannklubbar där det finns intresse att deltaga.

 

Avrostningshelg för Laserseglarna är i år inbokad till helgen 8 - 9/5. Återigen arrangeras den av Johan och Bosse Nilsson med teknikövningar på förmiddagarna och race på eftermiddagarna.

 

Segelaktiviteterna på onsdagar kommer att fortsätta som föregående år. För optimistjolleseglarna gäller som tidigare att föräldrarna skall bistå men seglingen leds av två instruktörer.

 

Kullen cup kommer vi att delta i och som tidigare år även stå som arrangör för.

 

Lasercupen kommer som tidigare år att genomföras på onsdagkvällar med start under maj månad. Efter avslutad segling träffas vi för att grilla.

 

Öppen hamn planeras till Nationaldagen 6/6 som ett tillfälle för intresserade att komma ner på hamnen, kolla båtar, prova lite segling och träffa instruktörer och andra från klubben.

 

Prova på genomförs under v.28 med möjlighet för besökare att prova på segling.

 

”Tillgänglig för alla-vecka” Finns återigen på sommarens program. Inriktning på att nyanlända och personer med funktionsnedsättning skall komma ut i båt.

 

Tjejseglingarna fortsätter även under detta året och kör en kväll under veckan under sommaren.

 

Killsegling. Vi hoppas kunna köra även i år men saknar instruktör.

 

Optimistseglare klubben hoppas kunna erbjuda en instruktörsledd träningsgrupp under sommaren med start v.25. Under onsdag och fredagskvällarna kommer instruktörsledd segling erbjudas Optimist- och Fevaseglare.

 

Förutom de planerade seglarskolekurserna är olika träningsaktiviteter planerade under kvällar måndag till fredag hela sommaren. Vi hoppas på att som en fortsättning på ”Tillgänglighetveckan” öppna upp för en mer inkluderande verksamhet vid kvällsträningarna, bland annat tack vare e personlift i hamnen och en Accessjolle i klubben.

 

Fixardag planeras både vår och hösten för att se över båtar och utrustning.

 

Ålaslaget planeras återigen att genomföras som klubbens officiella säsongsavslutning i september.

 

Regionskval Optimist? Klubben har fått frågan om man har möjlighet att arrangera ett regionskval för Optimister under 2021 och tittar över möjligheterna för att återkomma i frågan.

 

 

Lerberget 2021-04-09

Mike Havgard

Ordförande

Uppdaterad: 15 JUN 2021 13:43 Skribent: Henrietta Finnborg Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

 BlåLogga11.tif

 

Våra sponsorer:

Byalaget.png

Sparbanksstiftelsen Gripen Logo

imagenbu2d.png

imagegki4b.png

image047w9.png

imageos8ck.png

imagemu8tf.png

imagek9ics.png

imagenqls.png

imageii368.png

imageazm26.png

imageaym6v.png

imagetblt.png

imageqfcah.png

imagek49j.png

Citygross.png

postkodlotteriet.png

imageqkfyi.png

imagepbx07.png

image8py.png

 

Postadress:
Lerbergets SS - Segling
Elmlund, Bokvägen 6
26331 Höganäs

Besöksadress:
Segelvägen, Lerbergets hamn
26353 Lerberget

Kontakt:
Tel: 0709970230
E-post: mike.sandra@bredband...

Se all info

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna premie”