Föreningen

LERSS är en av Skånes mest aktiva segelklubbar med ca. 250 medlemmar. Vi bedriver verksamheten i Lerbergets hamn. Vi ser gärna att hela familjen är engagerad och aktiv i klubben. Verksamheten riktar sig till alla åldrar - Alla är välkomna, även ”bryggseglare” !

Seglarskola
Vi har aktiviteter för barn och ungdomar från 6 år och uppåt. Vi har också aktiviteter och utbildning för ungdomar och vuxna. Du läser om våra kurser under fliken Seglingskurser. Vi uppdaterar inför varje sommar i mars månad och då går det att anmäla sig till klubbens kurser. Vi har även träningsgrupper inom Optimistjolle och RS Feva under vår, sommar och höst. under 2021 har vi även planerat träningsgrupp för 29:er Under sommaren kan man som klubbmedlem träna med klubbens instruktörer på öppna seglingskvällar onsdagar och fredagar. Anmälan till  kruser och träningsgrupper hittar du under fliken Anmälan. Utöver detta har vi varje sommar en Lasercup på onsdagar. Se under Aktiviteter.

Båtarna och verksamheten
Klubben har Optimistjollar, Fevajollar, Laserjollar, två C55:or och följebåtar som används för utbildning och klubbsegling. Förutom jollesegling provar vi gärna andra aktiviteter på eller vid havet. T ex paddling, vindsurfing, skut-segling och stand-up paddle. Förutom seglarskola för barn och unga har vi t.ex.

• Tjej- & grabbsegling unga och vuxna från 16 år.
  • Segling med tillgänglighet för alla.
  • Aktiva träningsgrupper för dem som vill mer.

Våra instruktörer
En viktig förutsättning för verksamheten är klubbens duktiga instruktörer, ungdomar och vuxna med stor seglingserfarenhet, utbildade av Svenska Seglarförbundet.

Tävlingar
Klubbens seglare tävlar både lokalt, nationellt och internationellt. Unga och gamla tävlar dessutom tillsammans för att det är kul i Onsdagscupen.

Under 2020 lyckades dessutom två av klubbens optimistseglare nå landslaget, här finns alltså både bredd och spets på samma gång.

Kunskap för livet!
Säkerhet och respekt för havet är centralt för oss. Instruktörerna har säkerhets- och HLR utbildning samt gått en förarintygsutbildning för fritidsbåtar.

Klubbens verksamhet och miljön.
Segling har stark koppling till miljö och natur. Vi har under de senaste åren valt miljömässigt
”bra alternativ i verksamheten”. Exempel på det är:
• Miljövänlig alkylatbensin och biologiskt nedbrytbar olja till följebåtarna.
• Utbildning i ”Eco-Driving” vid följebåtskörning för instruktörerna.
• Insamling av aluminiumburkar och PETflaskor i hamnen.
• Skrovskyddsdukar till följebåtarna förhindrar beväxning utan giftig bottenfärg.
• Eldriven följebåten till seglarskolan.

För att ta del av våra kurser, delta i aktiviteter och/eller låna båtar krävs fullt medlemsskap (ej stödmedlemsskap).  Anmälan för medlemsskap hittar du under Bli medlem.

Uppdaterad: 15 JUN 2021 15:44 Skribent: Henrietta Bengtson

Kontakt:
E-post: mike.sandra@bredband...

Se all info

”Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna premie”