Nyheter

Prova på segling

  • 19 jun 2024

image: Prova på segling

Kom och prova på segling med oss i Lerbergets Seglarsällskap

Fyra onsdagskvällar bjuder vi in till prova på

26 juni, 3 juli, 10 juli och 17 juli 18.00-20.00

Häng kvar efteråt och umgås med oss i hamnen. vi tänder grillen 19.45 

Varmt välkomna!

Verksamhetsplan 2024

  • 24 apr 2024

Lerbergets segelsällskap Verksamhetsplan 2024

Segelkurser i följande klasser planeras under perioden v 25–32 i Lerberget:

Barn och ungdomar

Sjöpirater – 3 kurser 6 - 8 år

Optimistjolle – Nybörjarkurser 3 kurser 8-11 år

Optimistjolle – Fortsättning 3 kurser 9-14 år

RS Feva – Tvåmansjolle 3 kurser 11-17 år. Nybörjarkurs samt fortsättningskurs.

Mera segling v.32 – för dig som gått nybörjar- och fortsättarkurser och vill utveckla din segling och prova på lättare tävlingar i Optimist respektive Feva. En gemensam kurs v 32 för optimist och feva seglare

Vuxensegling

Kvällskurs för dig mellan 16–99 år med ett pass/vecka mellan v 25 – 34. Vi seglar C55

Nybörjare - måndagar

Fortsättare - tisdagar

Kappsegling - torsdagar

Nybörjarkurs/kompisgäng/familj v.28. Vi har möjligheten att erbjuda en kurs i segling måndag-fredag 9.00-15.00 för vuxna och barn/ungdomar som vill lära sig segla tillsammans.   Vi använder främst C55.

 

Övriga planerade aktiviteter:

Fixardag – Lördagen den 20 april och en lördag i september för att se över båtar och utrustning, alla medlemmar är välkomna att hjälpa till. (ingår i medlemsplikten)

Träningsgruppen för optimister startar upp i mars med en kurs för vårterminen(mars-juli) och en för höstterminen (juli till nov). Denna sker gärna som samträning med våra grannklubbar. Egen båt eller låna/hyr en båt av klubben för en termin.

Träningsgrupp för Fevaseglare planeras starta upp i samarbete med klubbarna runt om kring med seglare från olika klubbar i regionen. Planen är att ha en grupp för vår, en för sommar och en för hösten. Egen båt eller låna/hyr en båt av klubben för en termin.

Träningsgrupp 29:er. Klubben ser över möjligheterna att arrangera en träningsgrupp för detta, alternativt i samråd med Lomma Segelsällskap, beroende på tillgång på seglare och instruktörer. Egen båt krävs.

Onsdagsseglingar. Onsdagar i vecka 25-32 kommer instruktörsledd segling erbjudas Optimist- och Fevaseglare som är medlemmar i LerSS. För optimistjolleseglarna gäller som tidigare att föräldrarna skall bistå med riggning och sjösättning men seglingen leds av våra instruktörer. Efter avslutad segling träffas vi för att grilla. Vissa onsdagskvällar finns även möjlighet att segla med våra C55:or för alla medlemmar. Samling i hamnen 17.45.

Prova på Segling med LerSS planeras genomföras 4 onsdagskvällar 26 juni, 3 juli, 10 juli och 17 juli i samband med onsdagsseglingen mellan 18.00-20.00

Avrostningshelg för ILCA/Laserseglarna 4-5 maj.

LerSS ILCA/Lasercupen kommer som tidigare år att genomföras på onsdagskvällar med start under maj månad och pågå fram i höst. Efter avslutad segling träffas vi för att grilla varje onsdag. För medlem med egen ILCA/Laser. Riggade och klara för start 18.00

Fredagssegling för våra instruktörer, assistenter och hjälpredor. Under seglarskoleveckorna kommer vi arrangera segling i valfria båtar för de som arbetar under sommarveckorna. Detta för att öka gemenskap, sammanhållning och förståelse för våra olika båtklasser som vi ger kurser i.

Ålaslaget lördagen den 7 september. En rolig dag med segeltävling för medlemmar som avlutas med gemensam grillning på kvällen.

Kullen cup Deltävling i Lerbergets 10 augusti. Tävling på grön nivå i samarbete med klubbarna i Nordvästra Skåne.

ÖreKatt sprint med C55: 31 augusti till 1 september. Samarrangeras med Halmstad Segelsällskap och sker i Halmstad. Vi bistår med våra två C55:or, 2-3 lag med 3 personer i varje lag samt en följebåt med förare, ( som ingår i säkerhetsorganisationen).

DM Skåne samt GP4 Aero kommer Lerss att arrangera den 12-13 oktober.

Utöver detta kommer våra seglare, både nybörjare och de som ingår i våra träningsgrupper att delta på en hel del tävlingar under 2024.

Styrelsen

Lerberget 24-04-13

Avrostning Laser

  • 14 apr 2024

4-5 maj går årets avrostning för Laser av stapeln. Vi välkomnar Johan och Bosse tillbaka som tränare och arrangörer! två dagar uppfräschning efter vintern, övningar för att hitta igen formen och tips som tar dig till nästa nivå i seglingen! Kommer bli störtkul!

Fixardag 20 april

  • 14 apr 2024

 Vi träffas kl 9:00 i hamnen för att göra i ordning båtar, utrustning och bodar. Vi räknar med att vara färdiga vid lunchtid och avslutar med korvgrillning.
Alla är välkomna!

Årsmöte 13 april kl. 10.00

  • 1 mar 2024

Välkomna på årsmöte för Lerbergets Segelsällskap lördagen den 13 april kl. 10.00

Plats Friluftsvägen 7, Lerberget (Höganäs Bollklubbs lokal)

 

MVH Styrelsen