Optimistjolle

Optimistjollekursen riktar sig mot dig som är minst 8 år, har gått ut tvåan och kan simma 200m. För dig som inte är gammal nog för optimistjollekursen har vi "Sjöpiraterna".

Optimistjollen är en liten, lätthanterad enmansjolle. Det är den båttyp de flesta seglare har börjat med för att sedan gå vidare till en större båt. Optimistjollen passar dig som vill lära dig segla från grunden men också dig som vill utvecklas och eventuellt börja kappsegla. Man får tävla optimistjolle fram till att man är 15 år men många växer ur båten innan dess och väljer att gå vidare till en annan båttyp.


Optimist
Optimist
Nybörjare i Optimist

För dig mellan 8-11 år. Två veckors kurs halvdagar kl.9.00-12.00  eller 13.00-16.00.  Eller en-veckas kurs heldagar 9.00-15.00, medtag egen lunch.

Två veckors kurs för nybörjare 8-11 år där du lär dig grunderna i segling d.v.s. sjövett, hur man seglar de olika segelsätten med en optimistjolle, och hur man riggar en båt. Detta lärs ut på ett pedagogiskt, men även lekfullt sätt. Under kursen kommer du träffa nya vänner och ha kul!  

Fortsättare i Optimist

För dig mellan 10-14 år, Seglingskurs för elever som gått 2 nybörjarkurser eller har fördjupade seglingskunskaper, d.v.s. har seglat optimistjolle tidigare, kan de olika segelsätten, och hur man riggar en jolle. Man får lära sig mer avancerade kunskaper om segling, där vi går in mer på hur man blir en bättre seglare. Vi lär oss även grunderna i kappsegling, så att man senare kan delta i tävlingar om man så skulle vilja. Detta lärs ut på ett utmanande, men såklart roligt sätt!

I fortsättarkursen ingår även att delta på KullenCup. En tävling för nybörjare i segling som roterar mellan våra klubbar i nordvästra Skåne. För mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer läs mer under vår sida om Kullen Cup

Mera Segling Optimist

Segla Mera v 32. för alla som gått kurs under sommaren erbjuder vi en extra vecka till halva priset. Man får lära sig mer avancerade kunskaper om segling, där vi går in mer på hur man blir en bättre seglare. Vi lär oss även grunderna i kappsegling, så att man får förståelse för hur kappseglingar fungerar.  Detta lärs ut på ett utmanande, men såklart roligt sätt!
Heldagar måndag till lördag 9.00-15.00, medtag egen lunch.

 I Mera segling ingår även att delta på KullenCup.  För mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer läs mer under vår sida om Kullen Cup