RS Feva

RS Feva är en modern tvåmansjolle. Fevan är en utmärkt nybörjarbåt då den är stabil och lättseglad men också en väldigt kul båt som ger seglarna stora utvecklingsmöjligheter med bl.a. en genacker (ett "extrasegel"). Fevan är byggd för två ungdomar. Tack vare sin mångsidighet kan en van seglare ta med sig en nybörjare utan några svårigheter. Den optimala vikten för en besättning är 90-120 kg men för att ha kul i båten är vikten inte det viktigaste, alla besättningar mellan 80 och 150 kg kan förvänta sig en fantastisk upplevelse.

Fevakursen riktar sig mot dig som har vuxit ur optimistjollen och vill fortsätta med en tvåmannajolle eller dig som vill börja segla i tonåren.


Feva
Feva
Feva för Nybörjare och Fortsättare

För dig mellan 11-17 år. Två veckors kurs halvdagar kl.9.00-12.00  eller 13.00-16.00. 

Feva är en tvåmansjolle där vi blandar nya och erfarna seglare i båtarna och lär oss segla tillsammans och med tre segel, fock, storsegel och gennaker. 

I feva kurserna ingår även att delta på KullenCup. En tävling för nybörjare i segling som roterar mellan våra klubbar i nordvästra Skåne. För mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer läs mer under vår sida om Kullen Cup

Mera Segling Feva

Segla Mera v 32. För alla som gått kurs under sommaren erbjuder vi en extra vecka till halva priset. Man får lära sig mer avancerade kunskaper om segling, där vi går in mer på hur man blir en bättre seglare. Vi lär oss även grunderna i kappsegling, så att man får förståelse för hur kappseglingar fungerar.  Detta lärs ut på ett utmanande, men såklart roligt sätt!
Heldagar måndag till lördag 9.00-15.00, medtag egen lunch.

 I Mera segling ingår även att delta på KullenCup. För mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer läs mer under vår sida om Kullen Cup